Přihlásit
Základní informace | Služby | Hardware a teorie | Návody | Fotogalerie | Mapa | Odkazy & download | Fórum | Dlužníci | Monitor sítě |
Vyhledat
Vyhledat
Změna fóra | Přehled témat | Nový příspěvek | Zobrazit jednotlivě

Internet - omezená verze 118,,
Autor: Kopřiva
Datum: 02.12.2004, 15:27:13

Co obnáší omezení za nižší cenu?

Pavel Kopřiva

SPONZOROVANÉ ODKAZY / ADVERTISING

Re: Internet - omezená verze 119,0,0
Autor: Čížek Milan
Datum: 02.12.2004, 22:59:53

Omezená verze zpřístupňuje Internet pouze prostřednictvím protokolů: http/s,pop3,icq a ftp, není limitována časem ani objemem přenesených dat. Dále je uplatněno rychlostní omezení downloadu na 96kbps, které se vztahuje i na komunikaci v samotné WLAN.

Milan

Re: Internet - omezená verze 120,0,0
Autor: dudy
Datum: 03.12.2004, 19:52:49

nechapu omezenou verzi kdyz ta ''plná'' nefunguje tak jak má ... dál to vypadá na to že někteří stejně tahaj z ''osla'' atd ikdyž by teoreticky neměli atd takže by spiš ta omezená verze měla bět to načem pravě jedeme...a tohle nemluvim za sebe ale to je několik lidí se kterejma sem mluvil tak i v raních (nebo dopolednich) kdy by teoreticky neměl bejt nikdo doma... tak net funguje jen obcas)

Re: Internet Lite - důvod zavedení 121,0,0
Autor: Čížek Milan
Datum: 03.12.2004, 23:14:20

Ahoj,
dotazy bohužel předběhly úvodní příspěvek, na který jsem se chystal, ale z nedostatku času se na něj nedostalo. Chtěl jsem v něm upřesnit a odůvodnit několik věcí, tak alespoň dodatečně.

Jak jsem zmínil v úvodní informaci, některým lidem jde v první řadě o službu za dostupnou cenu. Nepotřebují rychlost, ani stahovat stovky MB denně. Připojení chtějí především pro občasné využití, k vyhledávání informací, čtení a rozesílání pošty, stahování aktualizací, prostě na normální práci. Takových potenciálních zájemců není zrovna málo, ale cena neomezené verze je pro ně nepochybně příliš vysoká (v porovnání se skutečnou využitelností). Je myslím velká škoda tyto uživatele neoslovit, zvláště, pokud můžou výrazným způsobem přispět k dalšímu rozvoji a současně ke snížení společných nákladů. Ale je příliš brzy cokoli předvídat nebo hodnotit, uvidíme jak se vše vyvine.

Příprava zabrala něco přes týden, což není zrovna málo a určitě se ještě najdou věci, které bude třeba postupem času doladit. Osobně se domnívám, že zvolená podoba a úroveň je opravdu tím správným kompromisem.

Nyní se vrátím k tvému původnímu komentáři.
Musím se přiznat, že jsem negativní ohlasy docela očekával, i když trochu jiného charakteru. :) No asi ještě přijdou.

Nevím, mně plná verze funguje tak, jak od ní očekávám (jen ty občasné restarty mi vadí, ale ta chvilka párkrát v týdnu se dá snadno přetrpět), tak čím to je? Také sdílíme WiFi a troufám si tvrdit, že náš link je o dost delší než ten váš. Problém je prostě na vaší straně, stejně tak jako jeho ne-řešení. Když se teď dívám, máte celý segment maskován za jedinou IP. To je chyba, na kterou jsem jak Pavla, tak i tebe upozorňoval, okrádáte tím sami sebe o rychlost, která by mohla být x-krát vyšší, padá propustnost a degraduje kvalita - vaše volba.

Někteří opravdu vytěžují p2p sítěmi, s tím souhlasím. Ovšem nechápu proč by "neměli". Až začne platit nový provozní řád (to je asi zdroj možného nedorozumění - zatím ještě není v platnosti), budou se tyto přestupky řešit. Správně používáš slova teoreticky, ona je to totiž jen mylná dedukce. Bohužel skutečnost je taková, že někteří opravdu doma nejsou, přesto mají PC zapnuté a neohleduplně stahují neúměrné objemy bez rychlostního omezení. Je to prostě věc přístupu každého. Pokud by se tento problém vyhodnotil jako neřešitelný, popřípadě vysloví-li se většina uživatelů pro konkrétní opatření (např. blokace bez výjimek), není problém ho uskutečnit.

Milan

TOPlist