Přihlásit
Základní informace | Služby | Hardware a teorie | Návody | Fotogalerie | Mapa | Odkazy & download | Fórum | Dlužníci | Monitor sítě |
Vyhledat
Vyhledat
Změna fóra | Přehled témat | Nový příspěvek | Zobrazit jednotlivě

Informace k DC++ 212,,
Autor: Čížek Milan
Datum: 10.11.2005, 12:45:16

Ahoj,
dnes jsem obdržel zprávu od našeho poskytovatele, ve kterém mě (osobně) upozorňuje na šíření nelegálního obsahu prostřednictvím sítě DC++. Toto upozornění bylo odesláno na základě oznámení společnosti DreamWorks (nalezen Madagaskar.avi) - již poměrně dlouho nesdílím (trochu zpoždění), řekněme že šlo o kopii zakoupeného originálu. :-) Email má pouze informativní charakter s požadavkem tato data odstranit.

Byl bych nerad, kdybychom providerovi přidělávali práci s dalšími emaily, tak se prosím každý mrkněte, jestli náhodou nenabízíte něco závadného. :-)

Milan

SPONZOROVANÉ ODKAZY / ADVERTISING

Re: Informace k DC++ 235,0,0
Autor: dudy
Datum: 18.11.2005, 23:59:49

dc bych zakázal je to stejne jen ráj sosačů a nic se tam nedeje tak kcemu vlastně dc je?

Re: Informace k DC++ 239,0,0
Datum: 19.11.2005, 12:54:52

Jasně, zakážeme všechny P2P a bude naprostý klid, pak nejlépe ještě FTP. :)) Mě jen pořád vrtá hlavou z čeho teď máš ten průměrný download 1.5GB/den (nic proti, jen mi to nedá protože to nechápu ;-)).

Milan

Re: Informace k DC++ 240,0,0
Datum: 19.11.2005, 18:05:57

no sem to urcite psat nebudu jak sem toho dosáhl:) jinak za noc se to dá zvládnout

Re: Informace k DC++ 241,0,0
Autor: ANDREWS
Datum: 19.11.2005, 23:14:23

proc zakazovat, kdyz se budou dodrzovat pravidla jako posledni dobou, tak si myslim ze nejni problem

Re: Informace k DC++ 243,0,0
Datum: 23.11.2005, 18:59:00

nehlede nato ze ty grafy co ty uvadis sou stejně divný.Kazdej koho jsem se ptal rikal že tolik je nemožný aby ''stahnul'' a nebylo by špatný aby byla i diskuse "uzavřená" veřejnosti protoze přistupy na chv.net nejsou malý....a o všem se nedá mluvit veřejně:))))))

Re: Informace k DC++ 244,0,0
Datum: 23.11.2005, 19:35:25

Grafy rozhodně nejsou nijak "divný", statistiky jsou generovány na základě údajů z firewallu (přesnost paketů), mimoto jsou tyto údaje samozřejmě ověřitelné i několika dalšími způsoby. Nebojím se proto říci, že jde o absolutně přesný a nezpochybnitelný údaj. Otázka bude asi spíše ta, jestli těm hodnotám rozumíš. Momentálně to není příliš přehledné, do další verze to určitě vylepším.

Milan

Re: Informace k DC++ 245,0,0
Datum: 23.11.2005, 19:45:12

nevim skousel sem nekolik programů např. netlimiter,Down2Home-(skoda ze jsem při formatu stratil hodnoty bylo to v .CVS a tak sem to smazal) a ani jeden programek se nedostal na ty "tvoje" hodnoty tak ztohohle vycházím

Re: Informace k DC++ 246,0,0
Autor: VlastaB
Datum: 23.11.2005, 21:34:10

No vis Dudy, ono treba i pitomy radio po netu, ktery si pustis jako zvukovou kulisu kdyz travis cas nejakou cinnosti u kompu, dokaze taky treba rychlosti 128kbps za den cca 8 hodin skoro pul giga. Ono se to nezda ale kdyz sectes veskerou komunikaci kompu s protejsimi tak je to docela hafo..

Re: Informace k DC++ 247,0,0
Autor: Valis
Datum: 25.11.2005, 18:40:43

Ty o tom pises jako bys v tom byl zabehlej :)

Re: Informace k DC++ 248,0,0
Autor: Jakub L..
Datum: 30.11.2005, 20:39:27

Mno dobrý no neska sem byl na DC a otevřel sem si jeden file list a začalo mi to jako obvykle tahat samo :o( a přišla mi náhle zpráva "máš bank do vánoc" !!:o( jako fakt dobrý no !!!A dělá te tu jako by ste v životě nic z DCčka netahali !!! :o( zdar !! :o(

Re: Informace k DC++ 251,0,0
Datum: 30.11.2005, 21:01:31

Ahoj,
byl vznesen požadavek na zjištění aktuálního stavu linky - vyšší zatížení, pomalejší odezva. Aktuální rychlost tvého downloadu se v tu dobu pohybovala mezi 200-350KB/s (z IP 10.0.7.20), na rovinu ti řeknu pouze dvě věci:

1) Vždy se čeká určitou dobu, než se zásah provede (opravdu může jít o náhodu, nepozornost nebo krátkou špičku), ale nebylo to jen pár minut.
2) Nešlo o žádný filelist ale MP3jky, takže s banem plně souhlasím.

Milan

Re: Informace k DC++ 253,0,0
Autor: Jakub Li...
Datum: 01.12.2005, 15:46:50

Jo od tý doby co sem to otevřel a než mi to jeden nejmenovaný admin napsal to bylo asi pět minut !!! rychlost nevím protože sem se nestih kouknout a tady něco řékejte. Asi před tejdnem si odemě jeden nejmenovaný člověk tahal 3,5GB přes den rychlost 150-260 kb/s. A ten dotyčný ví očem mluvim !! že jo ??? Tak tu něco říkejte o pravidlech když si tu správce tahá 3,5GB za den a už teprve nemůže říkat že to byla nepozornost tahal to tři dny za sebbou !!! ZDAR !!!

Re: Informace k DC++ 258,0,0
Datum: 01.12.2005, 19:05:55

Ahoj,
pokud máš nějaké konkrétní a věcné připomínky či námitky k udělenému banu, obrať se na člověka, který ti jej udělil a prober to s ním (má unban právo). Jak dlouhý byl ten přenos ti přesně nepovím (je to dost zbytečné práce, na kterou nemám čas), začal jsem to sledovat až v důsledku zmiňovaného dotazu.

Sám dobře víš, že jsem tě v minulosti několikrát upozorňoval a vždy se to vyřešilo v klidu na obou stranách. Bohužel se začalo ukazovat, že pouhé domlouvání nestačí. Jsou tu někteří experti, kteří se chovajíce tak chovají třeba úmyslně v domnění, že se na ně prostě nepřijde - tahají v době kdy osobní dohled není možný (dopoledne). Víme své, prozatím se to ale neřeší, a to i z následujícího důvodu:

Už poměrně dlouhou dobu připravuji řešení, které by mělo umožnit povolení veškerých přenosů, které jsou nyní limitovány nebo zcela zakázány. Je to ale velice složitá a zejména časově náročná věc... Síť je tu proto, aby sloužila ve svém možném maximu, vyvíjí se a zlepšuje. Ale není to jen o HW a SW, je to především o toleranci lidí, kteří ji chtějí využívat. Pak jsou takové nepříjemné zákroky ale nezbytné.

K tomu zbytku odpovím jen stručně. Trošku mě to rozesmálo - 3.5GB v kuse... Kdybych to tahal v kuse, měl bych to za pár hodin a ne za 4 nebo 5 dnů. Pravdou je, že tam byly delší chvíle opomenutí, ale pokud to šlo (všiml jsem si/byl jsem u PC), přenos jsem odložil na pozdější dobu. Myslím že posledních 250MB jsem už nechal dojet, ok, beru to jako věcný argument a kritiku. Na druhou stranu si uvědom jednu věc. Tu síť jsem navrhl, celou jí spravuji, monitoruji, znám její limity a vím, co je možné si dovolit tak, aby nebyly komplikace. Možná jsem tě omezil, nevím, v takovém případě si ale měl dříve či později zareagovat. Na rovinu tu říkám, že nemám žádná privilegia (i když bych si je rozhodně zasloužil).

PS: za dobu čtení, odpovídání a řešení těchto záležitostí mohlo být vykonáno mnoho jiné užitečné práce ve prospěch všech.

Milan

Re: Informace k DC++ 254,0,0
Autor: Jakub Lit....
Datum: 01.12.2005, 16:47:14

Jo a mimochodem já mám uplně jinou IP !!! 10.0.1.51 !!!!

Re: Informace k DC++ 257,0,0
Datum: 01.12.2005, 19:05:48

Ahoj,
raději si to přečti ještě jednou a pořádně.

Milan

Re: Informace k DC++ 259,0,0
Autor: Jakub Lit.....
Datum: 01.12.2005, 19:18:33

JJ sorry ale docela to naštvalo že sem dostal bann bylo děvět hodin a otevřel sem si jeden filelist a začalo to tahat samo nevím ale mě to pkaždý tahá samo jestli chceš ti klydně nasdílím plochu a uvidíš si to můžeš skusit fakt sem nic tahat nechtěl ale tedka už je to jedno SORRY za rozruch ale docela to naštvalo měj se čau.

TOPlist