|
Re: Informace k DC++
258,0,0
|
Autor:
Čížek Milan
Datum: 01.12.2005, 19:05:55
Ahoj, pokud máš nějaké konkrétní a věcné připomínky či námitky k udělenému banu, obrať se na člověka, který ti jej udělil a prober to s ním (má unban právo). Jak dlouhý byl ten přenos ti přesně nepovím (je to dost zbytečné práce, na kterou nemám čas), začal jsem to sledovat až v důsledku zmiňovaného dotazu.
Sám dobře víš, že jsem tě v minulosti několikrát upozorňoval a vždy se to vyřešilo v klidu na obou stranách. Bohužel se začalo ukazovat, že pouhé domlouvání nestačí. Jsou tu někteří experti, kteří se chovajíce tak chovají třeba úmyslně v domnění, že se na ně prostě nepřijde - tahají v době kdy osobní dohled není možný (dopoledne). Víme své, prozatím se to ale neřeší, a to i z následujícího důvodu:
Už poměrně dlouhou dobu připravuji řešení, které by mělo umožnit povolení veškerých přenosů, které jsou nyní limitovány nebo zcela zakázány. Je to ale velice složitá a zejména časově náročná věc... Síť je tu proto, aby sloužila ve svém možném maximu, vyvíjí se a zlepšuje. Ale není to jen o HW a SW, je to především o toleranci lidí, kteří ji chtějí využívat. Pak jsou takové nepříjemné zákroky ale nezbytné.
K tomu zbytku odpovím jen stručně. Trošku mě to rozesmálo - 3.5GB v kuse... Kdybych to tahal v kuse, měl bych to za pár hodin a ne za 4 nebo 5 dnů. Pravdou je, že tam byly delší chvíle opomenutí, ale pokud to šlo (všiml jsem si/byl jsem u PC), přenos jsem odložil na pozdější dobu. Myslím že posledních 250MB jsem už nechal dojet, ok, beru to jako věcný argument a kritiku. Na druhou stranu si uvědom jednu věc. Tu síť jsem navrhl, celou jí spravuji, monitoruji, znám její limity a vím, co je možné si dovolit tak, aby nebyly komplikace. Možná jsem tě omezil, nevím, v takovém případě si ale měl dříve či později zareagovat. Na rovinu tu říkám, že nemám žádná privilegia (i když bych si je rozhodně zasloužil).
PS: za dobu čtení, odpovídání a řešení těchto záležitostí mohlo být vykonáno mnoho jiné užitečné práce ve prospěch všech.
Milan
|
|