Přihlásit
Základní informace | Služby | Hardware a teorie | Návody | Fotogalerie | Mapa | Odkazy & download | Fórum | Dlužníci | Monitor sítě |
Vyhledat
Vyhledat
Změna fóra | Přehled témat | Nový příspěvek | Zobrazit jednotlivě

"povýšení rychlosti" 351,,
Autor: Valis
Datum: 06.03.2006, 17:56:15

Cus, mam jen malej dotaz. Psalo se o navyseni rychlosti, ale ve skutecnosti to vypada uplne jinak. Necekal jsem nejaky narust, ale spis plynulejsi chod v jakou koliv hodinu. K cemu je internet kdyz prijdu po 17:00 z prace a jedinyho ceho se dockam je "STRANKU NELZE ZOBRAZIT". Jeste neco pro "denni sosaky": vy*** se na to!

SPONZOROVANÉ ODKAZY / ADVERTISING

Re: "povýšení rychlosti" 353,0,0
Autor: dudy
Datum: 06.03.2006, 21:26:24

no co kdomu zase dodat...uz jen to ze nejde ani tak o denni sosaky jako treba o 64 lidi na chvalsiny net a to na 1.5Mb je uz hnusna agregace takze otazka dne zni: proc mit tolik uzivatelu ? mozna proto aby to bylo levnejsi?-nepoznal jsem... nebo aby se vyhovelo co nejvice lidem?-proc na ukor ostatnim uzivatelum... v normalnim zivote bejva 1+1=2.Ale tady to vypada 1+1=velka neznama

Re: "povýšení rychlosti" 354,0,0
Autor: Čížek Milan
Datum: 06.03.2006, 22:39:26

Ahoj,
v tuto chvíli je vyhlášen definitivní stop stav připojování nových uživatelů, a to zcela bez výjimky. I někteří lidé, kteří již jsou zahrnuty v počtu "63 uživatelů" si prostě budou muset na aktivaci nějakou dobu počkat.

Měřeno dnes (dsl.cz):
17:00 - 153.3KB/s (1083kbps), průměrný ping 40.82 ms
21:45 - 138.9KB/s (1111kbps), průměrný ping 44.73 ms
22:35 - 64.4KB/s (515kbps), průměrný ping 34.40 ms

> mozna proto aby to bylo levnejsi?-nepoznal jsem...
Kdybys tohle nepoznal, platíš stále 800,- nebo nejspíš ještě více.

Mimochodem, agregační poměr je ještě relativně dobrý, třeba ve srovnání s jinými sítěmi. Jinak jestli ti to tak moc nevyhovuje, dej 1200,- měsíčně a můžeš mít garantovanou 64/64kbps jen pro svou potřebu (a třeba budeš spokojenější).

Nebo co bys řekl třeba tomu kdybych automaticky převedl všechny full tarify na clasic, samozřejmě i cenově? Možností je spousta...

Do budoucna vidím jako hranici nějakých 70 (možná 80, ale to opravdu maximálně) uživatelů, a to včetně navýšení rychlosti a možná i snížení cen. Více asi opravdu nemá smysl, už takle tomu obětujeme v podstatě veškerý volný čas a co za to máme? Jen neustálé rýpání od těch, kteří zpravidla absolutně ničím nepřispěli.

Jinak se připravuje navýšení na 2/2Mbps, ale vyjednávání ohledně cen neni příliš snadná záležitost a chvíli trvá. Další věcí v plánu je výměna IGW routeru, který v tuto chvíli už poněkud přestává stíhat NATovat.

Jentak mimochodem, v tuto chvíli mám ve společném vybacení sítě ještě cca 50.000 svých vlastních prostředků, a to vlastně celou dobu budování sítě, od úplného začátku. Ta návratnost je relativně zdouhavá (roky) a vůbec nic z toho nemám - ty peníze jsem mohl nainvestovat mnohem lépe - někam jinam. Pak by tu ovšem nebylo nic z toho, co je tu dnes. Takže i tady bych prosil trochu ohledu. Jakmile se mi vše vrátí, začne to ýt zas o něčem jiném.

Milan

Re: "povýšení rychlosti" 356,0,0
Datum: 06.03.2006, 23:06:57

Preventivně bylo upraveno nastavení - zvýšení up/down front běžných služeb na úkor p2p.

Milan

Re: "povýšení rychlosti" 355,0,0
Datum: 06.03.2006, 22:54:19

Ahoj,
zmiňované povýšení rychlosti se týkalo pouze Lite verze..

Milan

Re: "povýšení rychlosti" 357,0,0
Autor: dudy
Datum: 06.03.2006, 23:27:10

re:Milan
64/64 za 1200? lol nevim kam si se dival je fakz ze chvalsiny ohledne adsl atd sou proflaknuty na par let kdyby tu bylo tak mas mego ksobe a dvestepadesatsestku ven neomezene myslim za 800 bez dph (zhruba nebudu to hledat) to za a ..za b je fakt ze to jak sem psal o cene sem prehnal jinak myslim ze par lidi (i ja) jsem uz kolikrat psal ze rad dam naky penize navic nebo i klidne ten ful moch zustat za tech 800-1000 bych byl ochoten dat proc ne a za c) milane pokud si si vsimnul tak nikdo tady nepise nic o tobe poukazuje se pouze na to ze proste 63 lidi je hodne nikdo tady nerika nic jineho takze tva slova o tom ze tomu venujes spousty casu a penez nejsou na miste ... myslim ze kazdej rozumnej clovek pochopil co jsi do toho dal ze sveho volneho casu a penez .A znovu o tom stahovani... kdyz spousta lidi at mluvim jmenovite ja valis pavel a jini navrhovalo znovu omezeni jak to jeden cas bylo-a to fungovalo...pres den bloknout p2p site tak to si nesouhlasil (nevim asi si se bal ze te lidi sezerou:)) misto toho si nastavil jakejsi limit kterej ale nepomaha protoze to stahovani muzou mit i po omezeni rychlosti osel ti stejne tech 20 k jede a je mu to sumafuk ...tak se pak nediv ze si nekdo stezuje maj bejt jasny a tvrdy pravidla -na chv.net je dost lidi a vono kdyz dojde na lamani chleba tak si to spocitaj ze modem asi neni cesta dopredu a podridi se -pokud nejsou pravidla je chaos jako ted

Re: "povýšení rychlosti" 358,0,0
Datum: 07.03.2006, 00:44:41

> 64/64 za 1200? lol nevim kam si se dival
OK, to jsem spočítal jsem to špatně, každopádně za 64k bys míň jak 800,- nedal.
Jsou to jednoduché počty, linka 1.5Mbit - 17.255,- takže si to poděl. Pokud by tu byly další možnosti/konkurenční prostředí (více ISP), je to zas o něčem jiném.

To, že ty jsi ochoten zaplatit víc neznamená, že to stejné jsou ochotni udělat i ostatní. Ber to objektivně, pár stovek několika mála uživatelů (verze full) prakticky nic moc neřeší. Jakákoli změna ceny směrem nahoru přinese vždy více problémů než užitku, tomu se prostě nevyhneš.

K bloknutí p2p:
mě osobně je to celkem jedno a nejde o to, že bych se bál to prosadit. Když vemu jen uživatele verze full, většina těchto lidí se dost velkým dílem finančně podílela v počatcích budování sítě, když byly poplatky ještě poměrně vysoké. Ty peníze dost pomohli a popravdě, kdyby do toho nešli, žádná síť by pravděpodobně ani nevznikla. Proto mi přijde přinejmenším fér s nimi takovéto záležitosti projednat, vyslechnout jejich názor a udělat rozhodnutí na základě vetšiny. Celá síť je "stejně" moje jako jejich, i toto je třeba zohlednit. Nakonec už jsem to tu myslím psal, chceš-li nějak přispět, tak klidně udělej anketu, ať se každý k tomuto vyjádří pro/proti. Pak se třeba k něčemu dobereme.

Ty peníze jsem zmínil jen pro názornost situace, je tu určitá perspektiva. Jakmile se náklady vrátí, není problém během okamžiku znovu navýšit rychlost třeba na 3Mbit. Chce to prostě vydržet. Momentálně chystám jedno pěkné překvapení, které by mohlo půl problémů vyřešit...

Ještě trochu technicky. Dnešní stav byl poněkud zarážející, naměřené hodnoty dsl.cz, vytížení pateří, load strojů - vše v normálu a přesto to moc nejelo. Osobně si nemyslím, že je to problém nedostatečné konektivity. Uvidíme po instalaci nového routeru.

Milan

TOPlist