Přihlásit
Základní informace | Služby | Hardware a teorie | Návody | Fotogalerie | Mapa | Odkazy & download | Fórum | Dlužníci | Monitor sítě |
Vyhledat
Vyhledat
Změna fóra | Přehled témat | Nový příspěvek | Zobrazit vše

Re: "povýšení rychlosti" 358,,
Autor: Čížek Milan
Datum: 07.03.2006, 00:44:41

> 64/64 za 1200? lol nevim kam si se dival
OK, to jsem spočítal jsem to špatně, každopádně za 64k bys míň jak 800,- nedal.
Jsou to jednoduché počty, linka 1.5Mbit - 17.255,- takže si to poděl. Pokud by tu byly další možnosti/konkurenční prostředí (více ISP), je to zas o něčem jiném.

To, že ty jsi ochoten zaplatit víc neznamená, že to stejné jsou ochotni udělat i ostatní. Ber to objektivně, pár stovek několika mála uživatelů (verze full) prakticky nic moc neřeší. Jakákoli změna ceny směrem nahoru přinese vždy více problémů než užitku, tomu se prostě nevyhneš.

K bloknutí p2p:
mě osobně je to celkem jedno a nejde o to, že bych se bál to prosadit. Když vemu jen uživatele verze full, většina těchto lidí se dost velkým dílem finančně podílela v počatcích budování sítě, když byly poplatky ještě poměrně vysoké. Ty peníze dost pomohli a popravdě, kdyby do toho nešli, žádná síť by pravděpodobně ani nevznikla. Proto mi přijde přinejmenším fér s nimi takovéto záležitosti projednat, vyslechnout jejich názor a udělat rozhodnutí na základě vetšiny. Celá síť je "stejně" moje jako jejich, i toto je třeba zohlednit. Nakonec už jsem to tu myslím psal, chceš-li nějak přispět, tak klidně udělej anketu, ať se každý k tomuto vyjádří pro/proti. Pak se třeba k něčemu dobereme.

Ty peníze jsem zmínil jen pro názornost situace, je tu určitá perspektiva. Jakmile se náklady vrátí, není problém během okamžiku znovu navýšit rychlost třeba na 3Mbit. Chce to prostě vydržet. Momentálně chystám jedno pěkné překvapení, které by mohlo půl problémů vyřešit...

Ještě trochu technicky. Dnešní stav byl poněkud zarážející, naměřené hodnoty dsl.cz, vytížení pateří, load strojů - vše v normálu a přesto to moc nejelo. Osobně si nemyslím, že je to problém nedostatečné konektivity. Uvidíme po instalaci nového routeru.

Milan

SPONZOROVANÉ ODKAZY / ADVERTISING

Odpověď Autor Datum
Téma: "povýšení rychlosti" Valis 06.03.2006, 17:56
Re: "povýšení rychlosti" dudy 06.03.2006, 21:26
Re: "povýšení rychlosti" Čížek Milan 06.03.2006, 22:39
Re: "povýšení rychlosti" Čížek Milan 06.03.2006, 23:06
Re: "povýšení rychlosti" Čížek Milan 06.03.2006, 22:54
Re: "povýšení rychlosti" dudy 06.03.2006, 23:27
Re: "povýšení rychlosti" Čížek Milan 07.03.2006, 00:44

Odpovědět na tento příspěvek

Jméno

E-mail adresa (nepovinná)

Téma

Příspěvek

Informovat o změnách na výše uvedený email
Předvyplňovat jméno a email (vyžaduje cookies)

Spočítejte a zapište výsledek:

TOPlist