Přihlásit
Základní informace | Služby | Hardware a teorie | Návody | Fotogalerie | Mapa | Odkazy & download | Fórum | Dlužníci | Monitor sítě |
Vyhledat
Vyhledat
Změna fóra | Přehled témat | Nový příspěvek | Zobrazit jednotlivě

Internet ? 602,,
Autor: racekr
Datum: 05.07.2006, 09:27:51

další navýšení kapacity do sítě Internet - spojení se světem nyní zajišťuje linka o rychlosti 3/3Mbps! Zároveň dochází k razantnímu navýšení limitních rychlostí (512 a 256kbps).

To mě opravdu velice těší, ale rozhodně mi to nevyřeší problém s tím, že se již třetí den nemohu připojit, jak na své FTP, tak do své banky. Naštěstí mám ještě přístup na internet přes mobilní telefon, kde mi tyto pro mě podstatné služby naprosto bezproblémově fungují,(jenže je to poněkud nákladné)tudíž předpokládám že problém není s Českým internetem, ale někde zde na chvalšiny netu.
Velice mě mrzí i to, že Administrátor není schopen odpovědět na email, kde se na daný problém dotazuji.A předpokládám, že v rámci placené služby mám nárok na konkrétní odpověď. Rozhodně technický problém by se dal pochopit pokud o něm budu informovaný

s pozdravem Račanský Josef

SPONZOROVANÉ ODKAZY / ADVERTISING

Re: Internet ? 603,0,0
Autor: Čížek Milan
Datum: 05.07.2006, 13:23:39

Ahoj,
tak předně - administrátor opravdu nebyl schopen odpovědět, protože se ke svým emailům od pondělí dostal až dnes (viz http://www.zive.cz/h/Bleskovky/AR.asp?ARI=130194).

Novinka o technickém stavu byla napsána včera večer, automat rozesílá vždy následující den (vzhledem k uvedenému datu) v 8:00. Jinak není nic jednoduššího než se na stránky podívat a informaci si přečíst.

Výpadek části internetu (TTC Teleport telehousing centra) byla jedna z dostupných informací týkající se převážně některých serverů. Jako další se objevila nepotvrzená zmínka o pádu části optiky na území ČR (s předešlým nemá mnoho společného). Aby toho nebylo málo, Bluetone (poskytovatel) na infolince potvrdil vlastní technické problémy, zřejmě v důsledku těchto potíží. Tato informace byla ještě ověřena neoficiální cestou (známá na Bluetone), problémy jsou registrovány od pondělí. Je třeba si uvědomit že jsou svátky, tj. žádné oficiální vyjádření, minimální komunikace, minimum techniků (už celkem zoufalých) na tech. podpoře... sešlo se mnoho věcí dohromady.

V současnosti není vůbec jasné, kde je problém. Z mé strany se zdá vše korektní. Na servery je možné se připojit, avšak vlastní komunikace již neprobíhá, DNS funguje v pořádku (možno ověřit např. přes nslookup). "Vše" prošlo komplexní kontrolou.

Mimoto jsem nad hledáním problému strávil již celkem slušný počet hodin, kontrolou, ověřováním, reinstalací. Zcela bez výsledku a nejspíš naprosto zbytečně. Také bych si raději užíval volna.

Milan

Re: Internet ? 604,0,0
Autor: Racekr
Datum: 06.07.2006, 10:48:32

Omlouvám se pokud jsi neměl přístup k emailům.
Jedná se o stejný problém, jako při nedávné bouřce, celou noc také nešlo připojení na některé servery, ale pak se to ve 14 hodin spustilo.Předpokládal jsem že se jedná o stejný problém. Navíc, připojení přes Oskarmobil, který byl také ve výpadku, byl a je bezproblémový a to i při rychlosti připojení 9,6kb.
Pokud potřebuješ s něčím pomoct, tak stačí říct, myslím si že pomoc bych ti nepřišel pouze já.....
Hezký den Pepa

Re: Internet ? 605,0,0
Datum: 06.07.2006, 11:30:44

Ahoj,
závadu se již částečně (ve spolupráci s techniky ČRa) podařilo identifikovat - jedná se o nekompatibilitu určitého zařízení na Kleti. Tento problém se začal vyskytovat v důsledku zmiňovaného navýšení rychlosti. Přes veškeré další potíže (jejich kombinaci) nebylo vůbec snadné chybu objevit, tím spíše o svátcích, kdy má většina lidí (techniků) dovolenou atd. Z toho důvodu je také řešení stavu odloženo na zítřek. Po technické stránce je to tedy věc mimo naší kompetenci. Na odstranění závady se intenzivně pracuje už od 4.7.

Milan

Re: Internet ? 610,0,0
Autor: Michal Šleis
Datum: 11.07.2006, 00:48:48

Tak tohle je docela hláška: MilanC:Novinka o technickém stavu byla napsána včera večer, automat rozesílá vždy následující den (vzhledem k uvedenému datu) v 8:00. Jinak není nic jednoduššího než se na stránky podívat a informaci si přečíst. - jak si to mam přečíst když nejde internet????????, :-)

Re: Internet ? 615,0,0
Autor: Bart_ICQ
Datum: 11.07.2006, 22:23:42

Michale michale kdybys to zkusil tak v ty dobe slapala adresa chvalsiny.net, je to mistni vec nepotrebujes kvuli tomu net.

Re: Internet ? 617,0,0
Datum: 11.07.2006, 23:03:18

On je problém že když spadne páteř IGW-AP3, tak jsou prakticky odpojení i od LAN. Už se schání povolení na prořízku stromu, takže výdrž. :-)

Milan

Re: Internet ? 618,0,0
Autor: Michal Šleis
Datum: 12.07.2006, 00:01:06

no to by bylo dobrý prořezat ty stromy jinak to asi udělam sám :-)

TOPlist